tir amb destral o axe Throwing

tir amb destrals o axe Throwing

Has sentit parlar del tir amb destrals o axe Throwing?

El tir amb destral o axe Throwing és una activitat molt original, divertida i de gran acceptació  en països com Canadà i altres països anglosaxons com EUA o Regne Unit.

El tir amb destrals va néixer com una prova d'habilitat en què els llenyadors canadencs donaven a conèixer el seu talent amb les destrals. Podem pensar que van mantenir les tradicions dels colonitzadors víkings que van arribar al Canadà sobre l'any 850, però no està prova històricament.

Després d'una dura jornada de treball als boscos canadencs, els llenyaires van aprofitar les eaes i maerials que tenien disponibles: destrals, troncs de fusta i moltes ganes de diversió. Així va néixer l'Axe Throwing, és com els dards... però amb destrals!

Van començar a crear-se competicions, primer a nivell local per posteriorment estendre's a tota la nació i als països veïns, EUA.

El tir amb destrals o Axe Trowing comparteix algunes similituts amb esports o jocs tradicionals. Podria ser perfectament un joc tradicional basc. Al País Basc es practiquen des de fa segles pels aizcolaris o llenyadors bascos jocs en els quals s'utilitzen destrals i troncs de fusta. Tot i que la dinàmica d' ambdues pràctiques és força diferent en ambdues proves, l' habilitat amb la destral és inherent als participants.

Del bosc a les grans ciutas...

La presència de l'Axe Throwing a les grans ciutats va en augment i a pràcticament tots els països anglosaxons i a Europa podem trobar camps de tir sota sostre, molt similars als dedicats a altres esports.

L'interès per les competicions ha fet que neixin competicions i lligues aternacionals. Fins i tot hi ha canals digitals especialitzats en aquest esport que retransmeten els tornejos. En aquestes competicions s' ha produït una evolució des del joc tradicional fas a la pràctica reglada amb destrals homologades, normatives i penalitzacions que tots els tiradors han d' acatar.

Ara pots gaudir del llançament de destrals a Barcelona en el nostre i el vostre The Axe Club.

Has practicat el tir amb destral? coneixes les competicions internacionals? https://worldaxethrowingleague.com/

Facebook
WhasApp
Email

Deixar un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà Publicada.Els camps obligatoris estan marcas amb *

Ultimes entrades

Categories

No et perdis les nostres ofertes i novetats!
Subscriu-te a la nostra llista de correu

(No spam, només informació sobre les nostres ofertes i novetats)

The Axe Club - Axe throwing a Barcelona