hidromel odin

L'esperit de l'hidromel odin

llançament de destrals a barcelona

Hidromel Odín és una beguda artesanal molt antiga, molt possiblement la primera beguda alcohòlica que va prendre l'ésser humà, ja que la mel és una de les poques matèries primeres que els clans primitius tenien per elaborar begudes alcohòliques.

La seva elaboració bàsica només té tres ingredients: aigua, mel i un tercer element que conté la màgia que el farà fermentar.

El nostre Hidromel és totalment artesanal deixant a part els processos industrialitzats, utilitzem matèria primera 100% nacional i de proximitat, donem suport al comerç regional i al petit apicultor.

L'hidromel Odín és de les begudes alcohòliques amb més diversitat de sabors, es pot elaborar amb qualsevol tipus de fruita, cereals, herbes o espècies.

COCCIÓ

Bullim aigua en una gran marmita a la qual afegirem els ingredients de primera qualitat. Aquestes disposen de motors que s'encarreguen de barrejar la mel i l'aigua. Un cop la barreja està feta se'l denomina com a most. En aquest punt cal refredar la barreja ja acabada perquè pugui començar la fase de fermentació. Per fer-ho, s'utilitza un intercanviador tèrmic de plaques que s'encarrega de transmetre la temperatura del most calent a aigua que circula per un circuit enganxat al circuit de most. És important fer aquest procés ràpidament per aconseguir que els sabors i aromes propis de la mel es mantinguin el màxim possible.

Una dada curiosa és que tradicionalment les marmites per fer coccions eren de coure, però amb el temps s'ha derivat cap a marmites d'acer inoxidable per motius de salubritat.

FERMENTACIÓ
Amb el most fred es passa a un dipòsit perquè iniciï la fermentació i per això se li afegeix la selecció d'un bon cep de llevat, fonamental a l'hora de desenvolupar el producte. L'hidromel trigarà entre 9 i 21 dies a estar elaborada i llesta per embotellar en funció de la recepta que s'estigui preparant.

Tradicionalment, s'entrava als cellers amb un llumí encès que s'apagaria sol en cas de la presència de CO2, ja que suposa l'absència d'oxigen i la combustió és impossible.

EMBOTELLAT
Abans d'embotellar afegirem mel al dipòsit perquè quan el líquid de l'ampolla torni a estar a temperatura ambient iniciï una segona fermentació dins de l'envàs que produirà el gas i l'escuma.

Finalment, la fase d'embotellament cal refredar el dipòsit a temperatures properes a 0º perquè el llevat no s'estressi en passar el líquid a l'ampolla.

En aquesta fase és important que la temperatura ambient sigui la necessària perquè el llevat fermenti bé per segona vegada. Un cop ha guanyat el gas es procedeix a l'etiquetatge del producte i s'emmagatzema en espera de ser distribuït.

I que millor que practicar el tir de destral a Barcelona i celebrar la victòria amb un hidromel Odín ben freda! Skäl!

Facebook
WhatsApp
Email

Deixar un comentari

La teva adreça electrònica no serà publicada. Els camps obligatoris estan marcats amb *

The Axe Club - Axe throwing a Barcelona
1