destrals víkings

Image d'ARTERUNES – destrals i ganivets artesanals

DESTRAL VIKINGA: L'arma predilecta dels guerrers vikings

Les destrals víkings eren les armes més característiques de la cultura vikinga.

Podem classificar-les en diferents tipus en funció del seu disseny i forma d' utilització. Els materials més utilitzats eren la fusta i el ferro. La peça de ferro que formava l'arma, incloïa un ancoratge circular en forma de cèrcol per introduir i refermar el mànec.

DESTRAL VIKINGA: CLASSIFICACIÓ

En l'època històrica en què situem la cultura vikinga, el material més utilitzat per a la fabricació d'eines era la fusta. Aquesta eina era utilitzada per realitzar un sinfí de treballs de construcció, vaixells, cases, carromats... per posteriorment estendre' s el seu ús al camp de batalla.

A causa del cost de manteniment i el difícil transport de la cavalleria, els guerrers vikings es defensaven en batalla des de terra o mar, en baralles cos a cos. A més, freqüentment atacaven altres vaixells realitzant abordatges, la qual cosa ajuda a entendre l'elevat nombre de destral trobades en les excavacions arqueològiques.

A més, fabricar destrals resultava molt més rendible que forjar espases. Els guerrers amb menys recursos econòmics arribaven a batallar amb qualsevol eina o estris de llautó.
Destral de mà.

Els guerrers vikings es protegien amb els seus característics escuts circulars, per la qual cosa juntament amb una destral de mà era més factible partir escuts o noquejar els seus oponents d'un sol cop.

La més coneguda és la destral normanda que incorpora un mànec de fusta d' aprox.

La skeggöx o «destralbarbuda» compta també amb aquest ganxo característic a l'extrem de la fulla. S' esmenta freqüentment en les llegendes vikinges i s' ha trobat en nombroses troballes arqueològiques.

DESTRAL VIKINGA DANESA O DE 2 MANS

Gràcies a la seva empenta demolidor en l'atac, la destral danesa o a 2 mans era molt utilitzada en la batalla. Els guerrers que optaven per l'ús d'aquesta arma anant acompanyats d'un/una escuder, ja que es trobaven més exposats davant els seus enemics.

El seu origen està en la tala d'arbres. És una destral gran però prima per no comprometre el seu pes. La seva longitud podia assolir els 180 cm). Resultava una arma devastadora si l'enemic no disposava de cos de cavalleria o arquers. Provocava terror durant la batalla.

DESTRAL VIKINGA

Les destrals eren molt lleugeres i no gaire utilitzades perquè les fletxes eren molt més econòmiques i efectives.

La destral era per als vikings des d'una arma molt eficaç, a més de resultar molt útil com a eina per tallar fusta o realitzar algunes tasques diàries.


Un dels jocs tradicionals vikings era l'actualment conegut com a Axe Throwing o tir de destral! Recorda que pots venir a The Axe Club a viure la teva experiència vikinga! Reserva axe throwing

Facebook
WhasApp
Email

Deixar un comentari

La teva adreça de correu electrònic no serà Publicada.Els camps obligatoris estan marcas amb *

Ultimes entrades

Categories